
Syrlig vitkålsallad brukar även serveras som standard till god köttbit, grillat kött, spädgris och lamm nere på Balkan.
Dock brukar det inte kryddas med oregano och mix för sallads dressing.

Min sallad är en blandning av båda väldar.
Jag har även tillsattit strimlad salladspaprika i salladen denna gången.
Den brukar man hitta i hyllan var grillad paprika, inlagda gurkor osv står (i mat affärerna) i glasburk.
Jag gjorde så här :
1/2 vitkålshuvud ( medel storlek)
Ättikssprit ( går bra med vinäger med)
Rapsolja
Salt
Peppar
Oregano
1 liten påse Italiensk mix för sallads dressing ( örtkryddor) ( säljs i små 3pack påsar)
Strimlad sallads paprika
Fin strimla vitkålen antingen för hand eller med osthyvel. ( jag brukar använda osthyveln)
Ringla rapsolja över vitkålen. ( Börja med 2 msk, jag ringlar i på måfå)
Salta , peppra, strö lite oregano och strö i halva påsen mix för salladsdressing
Tillsätt ca 2 kapsyler ättikssprit.
(Jag använder kapsylen på ättiksspit flaskan.)
Rör runt.
Tillsätt paprikan och blanda.
Smaka av.
Tillsätt lite mer syra,olja och sälta om det behövs.
Blanda sedan väl och låt salladen dra en bra stund innan servering.
Rör om innan du serverar.

Mums ! Smaklig spis :)