Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ.

En rätt som passar både vuxna som små och som du lätt svänger ihop.
Servera gärna med en god sallad.

Pressa potatisen i en skål.


Jag har använt köttfärs/bacon och även rivit lite ost över potatismosen.
Här kommer min enkla variant av Shepherd's pie
Recept:
Färsen
Ca 600 g blandfärs eller valfri färs.
2 st finhackad eller riven lök.
1 stor riven morot.
2 msk tumatpure
1 msk ketchup
Salt
Peppar
Grillkrydda
1 köttbuljong tärning
1 dl vatten.
1 pkt bacon ( kan uteslutas)
Potatismos
Ca 10-12 medelstora potatisar
2 äggulor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är färdig kokt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Undertiden:
Stek baconen tills dem är gyllenbruna och krispiga. Låt dem rinna av på hushållspapper och tärna sem dem därefter.
Bryn löken i pannan du har använt till baconen och tillsätt den rivna moroten när löken börjar ta färg och mjukna.
Tillsätt färsen och bryn tills färsen börjar bli färdig.
Tillsätt salt, peppar, grillkrydda, tomatpure och ketchup.
Rör runt.
Smula ner en köttbuljong tärning och tillsätt vatten.
Låt allt småputtra en liten stund.
Häll färsen i botten på en ugnsform.
Strö dem tärnade baconbitarna över.

Pressa potatisen i en skål.
Tillsätt äggulorna, salt,peppar och 2 1/2 dl grädde.
Blanda/vispa allt tills du har en slät potatismos.
Bred eller spritsa potatismoset över köttfärsen.
Jag satte min mos i spritspåse och spritsade ut den på färsen.

Riv sedan lite ost över.
Eller grädda som det är.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller till moset har fått en fin färg på ytan.

Servera med en god sallad.
