
Jag hade 1 paket gorgonzolaost i kylen som jag först hade tänkt använda till pizza.
Men det blev andra planer då det önskades något med kyckling.
Jag serverade med ris och lite sallad.
Super gott, enkelt och lite festligt.

Jag gjorde så här:
Recept
Ca 700 g strimlad stekt kycklingfile, går jätte bra med kokt strimlad kyckling också.
200g gorgonzola ost
1 gul lök ( stor)
Ca 150 g champinjoner, färska eller på burk. ( kan uteslutas)
2 hönsbuljong tärningar
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
Salt
Grovmalen peppar
Färsk eller fryst persilja
Ca 100-150 g valnötter
Skär kycklingfilen i strimlor.
Skiva löken och champinjonerna.
Hätta upp en stekpanna med lite rapsolja/smör.
Bryn kycklingfilen tills den har fått fin färg på ytan.
Ta ut den färdig brynta kycklingen och lägg den på ett fat.
Tillsätt lite fett i pannan och bryn löken. När löken börjar mjukna tillsätt champinjonerna och fräs tills champinjonerna är mjuka och tar lite färg.
Lägg i kycklingen, smula ner hönsbuljongen och tillsätt 1 dl vatten.
Rör runt.
Smula ner gorgonzolan och rör runt.
Tillsätt crème fraiche, grädde.
Salta och peppar efter tycke och rör runt.
Sänk värmen och låt småputtra ca 15 minuter.
Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Finhacka en näve valnötter och rör ner dem i grytan.
Spara resten till garnering.

Lägg upp kycklinggrytan i en skål
Toppa med persilja och valnötter.
Servera med kokt ris och grönsaker.
Smaklig spis.