Har du överblivna bananer där hemma, som dessutom har börjat bli bruna och ingen är intresserad av att äta dem längre, då ska du passa på att göra bananmuffins !
Ett strålande sätt att ta vara på övermogna bananer. Dessutom är det gott och du har förvandlat dina tråkiga bananer till god och saftig fika.
Dessutom gör du din fika i ett nafs !
Perfekt !

Väldigt goda och så saftiga ! Mums!
Prova dem !
Så här gör jag :
Recept:
Sätt ugnen på 200 grader.
3 mogna bananer (medel storlek) eller 2 stora.
150 g smör (rumstempererat)
1 dl strösocker
1 dl brunt rörsocker ( kan bytas ut mot vanligt socker/farinsocker.)
2 ägg
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel ( kan uteslutas eller bytas ut mot 1tsk pepparkakskrydda.)
2 tsk bakpulver.
3 1/2 dl vetemjöl
Vispa ihop ( elvisp) rumstempererat smör, socker och vaniljsocker.
Tillsätt 1 ägg i taget.
Tillsätt mjölk och dem mosade bananerna.
Vispa ihop på lägsta effekten.
Häll i dem torra ingredienserna och fortsätt vispa på lägsta effekt tills du har en jämn smet.
Ta fram muffinsformar.
Lägg dem i en muffinsplåt/vanlig plåt och fyll 2/3:e delar av formarna med smet.
Grädda mitt i ugnen 20 minuter.


Låt svalna helt.
Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på:
Instagram: lillameee
Fb - Snilleskök.
