Om ni inte har provat att göra vegetarisk variant på köttfärssås så tycker jag definitivt att ni ska prova. 



Själv tillagar jag mycket vegetarisk då flera familjemedlemmar inte äter kött. 

Utbudet på vegetariska varianter är stort och mycket gott. 
Sen jag började laga vegetarisk variant på köttfärsås så har det blivit en favorit. 
Spagetti och köttfärsås serveras nästan alltid vegetariskt nu mera. 

Delar gärna med mig av min variant på spagetti och köttfärssås. 

Recept:

Vegetarisk spagetti med färs. 
Vi är många, så jag använder hela färsen. 
Corn färs 1 kg.
2 stora lökar
Tomat puré
Ketchup
5 dl Grädde (milda mat extra 4%, jätte krämig grädde)
Champinjoner
1 stor Vitlök. 
Grillkrydda
Spagetti krydda
Salt 
Peppar
Socker 
Soja.
Jag brukar göra så här :
Stek färsen i olja i en stekpanna, Stek den en stund så att den får färg och inte är så grötig och mjuk. Ställ åt sidan. 
Ta fram en kastrull, bryn löken och champinjoner. När löken och champinjonerna mjuknat och fått färg lägg  i den stekta färsen,pressa i vitlöken,  lägg i  tomatpuré, ketchup/pastasås och alla kryddor efter smak och tycke.
Lägg därefter i sked socker, blanda väl. Sist lägger du i grädden och lite Soya. Smaka av och lägg till syra eller sälta om det behövs.  Servera med parmesan ost på den färdiga färsen 

Smaklig spis :)