Denna no bake eclair kaka/dessert fångade min uppmärksamhet och givetvis måste den testas då. 


Vad jag tycker? 
Ja, den påminner om eclair i smaken, även om ingredienser och tillvägagångs sätt inte är det samma. 
Men den blev väldigt god och omtyckt. 

Fördelen är att det är en lätt kaka att göra, du behöver inte så många ingredienser, och kan förberedas i god  tid. 
Smakar bra och ser mer avanserad ut än vad den är. 


Recept på min  kaka kommer här :

Till kakan behöver du 
2  påsar vanilj pudding ( köpte mina på Willys) 
( pulver form som kokas med mjölk enligt anvisning) 
1paket petit kex400/600g 
5dl grädde 

Till Topping behöver du 
3dl grädde 
200g mörk choklad

Koka pudding enligt anvisning. 
Jag använde totalt 1liter mjölk till mina puddingar och låt svalna. 
Vispa grädde hårt. 

Förbered topping
Värm grädden i en kastrull, den ska bli riktigt varm, men den får inte börja koka. 
Ta av från plattan, bryt ner chokladen i grädden och blanda tills det är väl blandat, chokladen har löst upp sig helt och ytan är len och fin.
Låt svalna. 

Blanda puddingen med vispad grädde. Blanda allt väl.

Ta fram en form.
Lägg petit kex över hela botten.
Lägg sedan ett lager av pudding/grädd blandningen. 
Lägg sedan ett nytt lager kex fortsätt att varva tills du har fyra lager kex totalt. 
Översta lagret täcker du med kex bara. (4:e lagret) 

Häll sedan den avsvalnade ganachen över kexen. 
Ställ sedan kakan i kylen över natten så att den gottar till sig. 
Skär upp och servera. 


Smaklig spis :)