I varje fall hos dem flesta av oss.

Denna chili con carne är jätte god även med vegetarisk färs.
Låt den gärna puttra en stund på spisen, sänk värmen och låt smakerna gifta sig med varandra.
Alla grytor blir godare om dem får puttra på lite.
Servera med ris, eller bara ett gott bröd och en god sallad.
Recept på min variant kommer här.
Chili con carne
Färs mängd efter tycke, jag använde ca 700g ( går bra med vegetarisk också)
2 lök
1vitlök
1 röd paprika.
4 msk majs
Salt
Paprika pulver.
Chili krydda (färsk/torkad efter tycke.)
I burk krossad/passerad tomat
2 msk tomat pure.
2 burkar vita bönor i tomatsås.
Salt
Soja
Grillkrydda
Hätta upp olja/smör i en kastrull.
Bryn löken. Tillsätt fin hackad röd paprika, blanda och stek. Tillsätt vitlök, låt den fräsa med en liten stund.
Tillsätt färsen, bryn tills färsen börjat ta lite färg.
Tillsett salt, grillkrydda, chili, paprika pulver och rör runt.
Tillsätt sedan krossade tomater, tomatpure, majs och bönor i tomatsås, blanda allt väl, sänk värmen och låt puttra lite.
Tillsätt sedan soja, ( ringla i lite) smaka av.
Tillsätt eventuellt mer kryddor om så behövs.
Tillsätt lite mörk maizena om du vill ha den lite fylligare, blanda och låta den puttra lite.
Servera med ris, eller bröd och sallad.
Smaklig spis :)
Till hur många personer är chilli con carne receptet?