Det smakar lika bra som det låter.

Denna rätt kan du variera i oändligheter.
Använd vad du har hemma och det kommer smaka gott.
Lite så gjorde jag idag.
Jag visste att jag ville ha bacon och resten är " ta vad du har"
Gott blev det !
Recept på min variant av ugnsomelett
Kommer här :
Ugnsbakad omelett med krämig bacon och grönsaks gömma.
Recept :
Stuvning.
300-400g tärnad bacon. Ca
1/3 del av ett paket Broccoli mix/sommargrönsker ( fryst)
Salt
Peppar
2,5 msk vetemjöl
4 dl grädde
Omeletten
6 dl standarmjölk
5 stora ägg
I tsk salt
1 1/2 msk mjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina grönsakblandningen i en durk och se till så att den inte är vattnig.
Ta fra en stekpanna och lägg baconen i pannan utan att tillsätta smör/olja fräs baconen tills dem börjar ta färg.
Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med en stund. Rör runt då och då.
Salta ( sparsamt då bacon är salt) peppra efter tycke.
Strö vetemjöl över blandningen, rör runt och grädden under omrörning Rör runt tills det börjar tjockna och stuvningen känns krämig och klar.
Lägg stuvningen i en smörad ugnsform.

Ta fram en kastrull och gör i ordning omeletten.
Häll i 1 dl mjölk och vispa upp mjölet, tillsätt sedan resterande mjölk och koka upp under omrörning.
Ta sedan av kastrullen från värmen och vispa upp ett ägg i taget.
Tillsätt salt och häll omeletten över baconstuvningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills omeletten har stannat och fått en fin färg på ytan.

Smaklig spis.