Som jag har märk så är det kladdkakans dag på lördag. 
Och varför inte bjuda på en ljus kladdkaka som smakar helt ljuvligt. 


Denna kladdkakan passar så bra att severa med lakritssås ska ni veta, då där är smak av citron i kakan. Om ni inte har gjort vit kladdkaka så prova. Verkligen gott. 
Jag har serverat den någon gång  med lakritssås. ( färdiga såsen till glass topping) 
Och jag har serverat den en annan gång med gräddkräm ( slag vanila -finns på willys bland vaniljsås och puddingar osv oftast)  och även pimpat den lite med gräddkräm, choklad och mandelspån som ni ser. 
När jag serverade den med lakritssås då  pudrade jag bara florsocker över kakan när den hade svalnat. 
 
Tycker absolut att den är ljuvligt god och att ni ska prova om ni inte har bakat ljus kladdkaka. 

Recept som jag har följt kommer här.
(Hembakat)

1 citron
150 gram smör 
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vanilj socker
2 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ta bort det från värmen. 
Fin riv citronen. 
Pressa sedan ut ca 2 msk citronsaft. 
Blanda sedan in alla ingredienser i det smälta smöret. 
Höll sedan smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter. 
Grädda sedan i mitten av ugnen ca 18-25 minuter. 
Allt beror på hur kladdig du vill ha den. 
Jag gräddade min ca 18-20 minuter. 
Ta ut och låt svalna helt.
Pudra med florsocker, eller gör som jag.
Blanda Gräddkräm ( slag-vanila) enligt förpackningen. ("Slag" är en produkt från balkan som smakmässigt påminner om glasskräm men skiljer sig i konsistensen från den glasskräm vi är vana vid. Finns i välsorterade affärer. Jag köpte min på Willys och du hittar den på hyllan med puddingar, marsanpulver osv.) Bred ett tunt lager runt om kakan. 
Lägg sedan på mandelspån.
Lägg även lite mandelspån på toppen. 
Spritsa lite gräddkräm på toppen och hyvla lite choklad. 
Servera även gräddkräm eller grädde vid sidan om.