Dem skulle ha kalas där hemma och jag ville överraska med något gott.
Detta är då min andra tårta som jag gör helt från grunden.

Eftersom smakerna gick hem med den första tårtan, så körde jag på säkert kort.
Dock är det lite smak skillnad på tårtorna ändå.
Med denna tårta har jag även lyckats vinna en tävling på instagram och " hela Sverige bakar " la upp den på sin fb sida och gratulerade till vinsten.
Det var helt sjukt att min lilla tårta skulle gå så långt och jag som knappt har gjort någon tårta förut.
Blev så glad av att den gjorde intryck och jag taggade tårtan i tävlingen mest för att den kanske skulle inspirerar någon.
Den gick hem även hos väninnan och hennes gäster på kalaset.
Det var faktiskt ingen som frågade efter den " köpta " mousse tårtan som hon hade beställt och det boostade själv förtroendet lite 😉
Nu ska jag inte uppehålla er med massa prat utan här kommer receptet och tillvägagångs sätt på min strut tårta.
Min choklad/jurdgubb/glasskräms tårta.
Chokladbotten gjorde jag på 3 lika delar, de vill säga att du tar fram 3 lika stora glas.
Jag använde 6 ägg i det ena glaset, mätte upp lika mycket socker (lika högt som äggen ) i det andra glaset.
I det tredje glaset mätte jag upp 1/3 mjöl, 1/3 del potatismjöl, tredjedel kakao och 2 1/2 tsk bakpulver.
Rör om ordentligt så mjölblandningen är väl blandad med bakpulvret. Det ska vara lika högt som dem andra två glasen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg glaset och socker glaset tills det blir poröst, tillsätt mjölglaset och rör ner det i äggsmeten, rör runt med stora tag tills du fått en jämn smet.
Smörj och bröa en form, häll i formen och grädda på nedersta delen i ca 35-40 min. När den är klar låt svalna helt.
Glasskräm
4 dl mjölk, 6 msk marsanpulver, blanda till en kräm och sätt en liten stund i kylen. Vispa 3dl vispgrädde.
Ta ut marsankrämen, rör ner vispgrädden och blanda väl. Lägg på glasskräm, och skivade jordgubbar varva tills du lägger på översta botten.
Ganache
Den gör jag genom att smälta 200 gram mörk choklad över ett vattenbad, när chokladen har smält så tillsätter jag 3 dl grädde, vispar till en slät smet, tar av smeten från vattenbadet, fortsätter och vispa den på svag värme på spisen tills den blir riktigt varm, obs ! Grädden får inte börja koka.
Ta av från plattan och låt svalna en stund på spisen innan du sätter on den i kylen för att svalna och bli lite fylligare.
Dela botten på 3 delar.
Fyll botten delen med glasskräm, lägg skivade jordgubbar över och lägg över andra botten skivan.
Gör även likadant med den andra botten. 3:je botten la jag över och Spacklade sedan skarvar och tårtan med smörkräm,så att det blir jämt och fint. och skrapa bort all överflöd.
Ta nu den avsvalnade ganachen som fortfarande är lös i konsistensen och bred över tårtan, det ska vara glansigt och slät.
Spritsa lite smörkräm i mitten av tårtan.Bygg några jordgubbar över smörkrämen och tryck sedan ner glass struten över jordgubbarna så att det ser ut som om dem har trillat ut från struten.
Fortsätt sedan att lägga lite gubbar och lägg dem så att det ser ut som om dem har trillat ner över kanten på tårtan.
Smörkräm
100g Philadelphia
200g smör
2 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
2 msk kakao ( det är ca mått ) brukar göra det på måfå, tills jag tycker den känns bra ) vispa ihop allt till en fin och slät kräm. Spackla eller spritsa tårtan sen.

Smaklig spis 😊
Riktigt smarriga recept du har i bloggen! Hade dock gärna velat se lite bilder där du visar stegvis hur du bakar. Med tanke på att recepten inte heller är skrivna i dl, msk, tsk... så hade det varit super att få se exempelvis dina 3 fulla glas du använder till att baka tårtbotten. Det är endast en idé :)