Jag hade lite gäster här om dagen och gjorde då petit choux bakelser.
Fick en del över som jag la i frysen och idag åkte de fram.

Fyllda med vaniljkräm, ringlade med mörk och ljus choklad och så fick dem sällskap av lite goda körsbär på fatet.
Recept :
Deg:
200 ml vatten
100 ml olja ( raps olja )
2 1/2 dl mjöl
3 ägg
Fyllning
vanilj kräm:
4 dl mjölk.
6 msk marsanpulver.
vispa upp till en kräm och ställ i kylen.
Gör så här:
Häll vatten och olja i en kastrull och sjud upp.
Ta av från värmen och tillsätt mjöl.
Rör runt tills degen är fast och släpper från kastrull botten.

Låt degen svalna helt.
Vispa ner ett ägg i taget tills du har en jämn smet.

Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten på bakplåtspapper, ( typ som mjukglass) mer på höjden än på brädden.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills dem har fått en fin gyllenbrun färg på ytan. OBS !
Öppna inte ugnen under gräddtiden ! Risken finns att dem dalar.
Jag gräddade mina i ca 25 minuter.

Låt dem sedan svalna helt.
Jag fyllde en spritspåse och använde mig av en mindre och spetsig tyll som jag försiktigt tryckte in i kakan och spritsade in fyllningen.

Smält mörk/ljus choklad och ringla över bakelsen.
Låt chokladen stelna lite sen är det bara till att servera.

Smaklig spis !
Men så gott!