Jag själv älskar att göra grytor av olika slag.
Oftast är de godare dagen efter, då alla smaker har hunnit blanda sig väl.

Idag fick det bli en kyckling gryta som serverades med stekt basmatiris och sommar grönsaker. 
Det är inte lätt att få ihop en middag som passar alla här hemma.
För många viljor och smaklökar helt enkelt.
 
 
Receptet på grytan kommer här: 
 
Strimlad kycklingfilé gryta med basmatiris och sommargrönsaker :
Recept:
4 stora kyckling filéer
1 gul lök
1vitlöks klyfta. 
Hackade soltorkade tomater (mängd efter tycke ) 
2 msk tomat pure
Salt 
Peppar
Grillkrydda 
1 msk Vegeta ( all krydda från balkan ) 
1 msk Soja 
2dl  creme fraiche 
4 dl grädde 
Basmati ris 
Sommargrönsaker 

Gör så här :
Strimla kycklingfilen i långa remsor.
Finhacka löken. 
Häll olja i en stekpanna, lägg i kycklingbitar och bryn tills de har fått färg. 
Tillsätt löken och bryn en stund till. 
Krydda kycklingen  (jag använde mig en bart av salt,peppar,grillkrydda.) 
Tillsätt tomatpurén och soltorkade tomater och låt det puttra ytterligare en stund. 
 Tillsätt crèmefraiche  och grädde. 
Rör ihop allt, sänk värmen på spisen och tillsätt lite soja i taget.
Smaka  av och tillsätt mer om det behövs. 
Vill du ha såsen i grytan lite fylligare då häller du bara lite mörk maizena redning direkt ner i grytan. Rör runt då och då tills grytan tjocknar lite till.  
 
Basmati ris kokade jag enligt anvisningar. 
Dock brukar jag alltid blöt lägga riset en stund innan det ska tillagas och steker upp riset i het olja innan jag fyller på vatten, sätter på lock och låter det koka färdigt.
På så sätt halverar man koktiden.  
Fräs sommargrönsaker i en stekpanna, när dem mjukar lite tillsätter du salt och det färdig kokta riset.
Fräs allt en liten stund tillsammans, blanda väl och servera med kyckling grytan. 
 
Smaklig spis :)