Denna varianten på köttfärslimpa med inbakade ägg har följt med mig hemmifrån genom åren. 
Ett av många kära och goda matminnen från barndomen. 
 
Ett roligt sätt att presentera middagen på, och limpan ser lite trevligare ut. 
 

Jag passade på att lägga mina potatisar och grönsaker och baka allt tillsammans i ugnen.
Smakerna gifter sig med varandra när man ugnsbakar allt i ett. 
 
Recept på min variant av köttfärslimpa 
Kommer här. 
Då jag oftast höftar in kryddorna delar jag med ett ca uppskattad mängd. 
 
Köttfärslimpa med inbakade ägg. 
Ugnsbakade grönsaker och  klyftpotatis. 


ca 800 g blandfärs eller valfri sort
1 Finhackad lök
2 Vitlöksklyftor - pressade 
1 msk Grillkrydda 
Salt - efter tycke 
Peppar - efter tycke 
1 msk Vegeta  ( krydda ) 
1 tsk Paprika pulver 
1 ägg 
 
ca 5 Kokta ägg
 
Gör så här :
 
Koka ägg, skala och sätt åt sidan. 
 
Lägg köttfärsen i en bunke, lägg i ägget och alla kryddor och blanda väl. 
Tillsätt sedan lite ströbröd i taget, tills du får den önskade konsistensen på smeten. 
Plasta och ställ in smeten i kylen ett litet tag. 
 
Skala potatisen, klyfta den i lagom stora bitar och krydda den efter tycke och smak. 
Dela grönsakerna i stora bitar. 
Jag använde mig av det jag hade hemma. 
Paprika, lök, morötter och tomat. 
 
Ta fram en stor ugnsform och smörj in den med lite olja/smör. 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Ta fram köttfärsen, lägg den i plåten och platta ut den som en kvadrat
 ( precis som om du plattar ut en deg.) 
Lägg dem kokta äggen i mitten. 
 
Vik den ena långsidan av köttfärsen över äggen.
Vik sedan in kanterna lite och vik över den andra långsidan. 
Nu är äggen förseglade. 
Forma till färsen och vänd den så du har den vikta delen i botten. 
 
Häll lite till olja i plåten och 
Grädda i nedre delen av ugnen. 
 
När köttfärslimpan börjar ta färg lägger du i klyftpotatisen, och grönsaker du vill ha. 
 
Låt allt bakas tillsammans tills köttfärslimpan är fin i färgen och potatisen stekt. 
 
Smaklig spis :)