Om du vill göra en annorlunda chokladkaka så är denna kakan ett utmärkt förslag. 

Choklad/päron och after eight choklad.
 
Päron och after eigtht var en populär smak kombination på 80-talet. 
Många dessert bord var fyllda med päron/after eight desserter. 
 
Denna kakan sticker verkligen ut från mängden då den har hela bakade päron i receptet. 
Ser trevlig ut och smakar dessutom bra.
 
 
Vill du bjuda dina gäster,  arbetskolleger eller familjen på en annorlunda chokladkaka då finns  receptet här. 
 
Chokladkaka med inbakade päron. 
 
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
8 tsk kakao
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver.
12 - 15 bitar after eight.
5 päron ( jag använde Kaiser Alexander
Dem blev helt perfekta.) 
 
Jag gjorde så här :
 
Ställ ugnen på 175 grader innan du börjar med förberedelser.
 
Smörj och bröa en form - 24 cm
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Smält after eight över ett vattenbad och rör ner det i smöret.
Skala 5 päron. 
 
Blanda  socker och ägg i en bunke och vispa fluffigt.
Rör ner alla andra torra ingredienser och tillsist rör du ner det smälta smöret med chokladen. 
 
Plasera päronen i formen som du vill ha dem och häll i smeten runt dina päron.
Eller så kan du hälla i smeten och sedan trycka ner dina päron. 
 
Jag hyvlade av en bit i botten på mina päron så dem blev lite stabilare.
 
Grädda i ca 40 min, det är olika från ugn till ugn, känn med sticka så att det är torrt och klart. 
 
Vill du ha din kaka lite kladdig ta ut den lite tidigare då. 
 
Ta ut och låt svalna ordentligt.
kakan ska helst vila en bra stund innan man äter den. 
 
Pudra florsocker över och servera men grädde . 
 
Smaklig spis 😊