Såååå gott !!

Om ni inte har provat att tillaga kraschad potatis i ugn, då tycker jag absolut att ni ska göra det.
Så gott med den krispiga ytan och det mjuka innehållet.
Idag valde jag att krydda min potatis med olivolja, rosmarin och flingsalt. Annars är det väldigt gott att pensla på med smör/vitlöks blandning också.
Gör ett vitlökssmör genom att blanda rumstempererat smör med antingen finhackad vitlök eller pressad vitlök.
Och bred/pensla över potatisen.
Till fisk och panering
fiskfileer 800g ( spätta, torsk, pangasius eller valfri fisk man tycker om)
Ca 2 dl mjöl
Ca 2-3 uppvispade ägg.
Ca 2 dl ströbröd.
Salt
Peppar
Fiskfilen panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd.
Jag brukar även krydda dem uppvispade äggen med salt och peppar.
Skiva fisken i lagom stora bitar.
Vänd sedan fisken i mjölet, sen äggen och sist i ströbrödet.
Hätta upp en stekpanna med smör/raps och stek på båda sidorna tills fisken har fått en fin färg på ytan.
Krasched potatis i ugn med rosmarin, flingsalt och olivolja.
Potatisar (mängd efter tycke)
Olivolja
Färsk eller torkad rosmarin
Flingsalt
Koka upp potatisar i lättsaltat vatten tills dem är mjuka. ( mängd efter tycke)
Lägg sedan potatisarna på en ugnsplåt med bakplåts papper.
Ringla gärna lite olivolja på bakplåtspappret innan du lägger på potatisen.
Tryck sedan på potatisen med en stekspade så att den den spricker upp och bli inte nervös över att det ser ut som en total olycka.
Strö sedan lite rosmarin och flingsalt över potatisen. Ringla olivolja över och och baka på 200 grader ca 20-30 minuter i mitten av ugnen
Tills potatisen har fått en fin färg på ytan.

Skolans fisk sås gjorde jag om lite idag.
Brukar vanligtvis även använda filmjölk. Tillsätt då 1 dl filmjölk.
Denna gången använde jag enbart gräddfil.
Kall dill sås

3 dl gräddfil
1 dl bostongurka
Ca 0,7 dl majonäs
1/2-1 kruka färsk hackad dill ( går bra med frusen också)
Nypa salt
Nypa socker
Citronpeppar ( efter tycke)
Blanda väl och ställ in i kylen så att den får dra åt sig lite smaker.

Syrlig vitlökssallad.
1 Isbergssallad
Salt
4 finhackade vitlöksklyftor.
Rapsolja
1 kapsyl ättikssprit. ( kapsylen på ättiksprits flaskan)
Strimla/skär isbergssalladen.
Lägg i den hackade vitlöken.
Salta efter tycke.
Ringla i rapsolja och häll i en kapsyl ättikssprit. Går jätte bra med vinäger med.
Blanda allt väl och servera.
Ha en jätte god måltid !