Kassler är något som går hem hos alla här hemma. 
Så enkelt att ha att göra med. Behövs inte kryddas, marineras osv och passar till det mesta som ris, pasta och potatis. 
Idag blev det en enkel variant med pasta. 



Recept på denna enkla variant av kasslergratäng med pasta kommer här.
Ca 4-6 pers 

500/600 g kassler 
1 liten purjulök
4-5 dl ärt-paprika-majs mix ( från frysdisken) 
4-5 dl lätt vispad grädde
2 dl majonäs
1 dl sweet chili sås 
Riven ost - mängd efter tycke) 
Salt - efter tycke
500 g pasta penne eller valfri pasta

Strimla kasslern 
Skiva purjulöken
Ta fram en stekpanna och fräs kasslern i matfett tills den börjar ta färg. 
Tillsätt purjulöken och fräs ytterligare en stund. 
Tillsätt ärt mixen och låt den fräsa med ytterligare ett litet tag.

Undertiden: 
Sätt ugnen på 225 grader
Koka pastan al dente ( med lite tuggmotsånd kvar)  och sila av. 

Vispa grädden lätt. 
Häll i majonäsen och sweetchili sås och blanda väl. 

Ta fram en ugnsform. 
Häll i pastan och kasslern som är klar.
Blanda allt i formen.
Bred ut gräddröran jämt över hela ytan. 
Lägg riven ost över och grädda i ca 20-25 minuter eller till osten har fått en fin färg på ytan. 
Servera med en sallad.

Smaklig spis :)