Jag brukar göra snurror/bullar i alla dess smaker. 
Men just spenat/fetaost var jag sugen extra sugen på att göra. 

Det är också bra bullar att ha som mellanmål, på utflykt, på buffébordet eller bara äta som dem är framför tv:n. 

Bakade pizzasnurror och passade på att göra dessa goda spenat/fetaost snurrorna med


Dem blev inte alls dumma. 
God smak kombination tycker jag. 

Recept kommer här: 

Spenat/fetaost snurror/bullar

1jäst
5 dl ljummet mjölk
0,5-0,75 dl  raps olja
2 tsk salt
1 tsk socker
 Ca 13- 14 dl vetemjöl ( jag använde special) 

Fyllning
Hackad spenat.
Fetaost  (Smulad) 
Salt. 

Smula jästen i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken, rör runt och lös upp jästen. 
Tillsätt resten av mjölken, salt,socker, olja och ca 10 dl vetemjöl, börja arbeta upp en deg och tillsätt mer mjöl efter hand. 
Knåda tills du har en jämn och slät deg. 

Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 45 min. Täck med en bakduk. 

När degen är färdig jäst, tar du ut den på ett lätt mjölat underlag och knådar igenom den. 

Dela degen i tre lika stora bitar. 

Kavla ut degen till en stor platta  ( som till kanelbullar.) 
Bred på hackad spenat, salta och smula fetaost/vitost över hela ytan. 

Det är viktigt att spenaten har släppt sin vätska innan så att den inte är vattnig om du använder som jag, hackad spenat från frysdisken se till att den är silad och urkramad. 

Rulla ihop degen till en avlång rulle.
(Som till kanelbullar) 

Skär ca 1 cm tjocka skivor och lägg snurrorna på bakplåtspapper.

Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare en 30 minuter. 

Pensla med uppvispat ägg (ej nödvändigt) 
Grädda snurrorna i för värmd ugn på 250 grader ca 10 min  eller tills du ser att dem har en fin färg på ytan. 

Ta ut och låt dem vila under bakduk en liten stund innan du tar av dem från plåten. 

Smaklig spis :)