
Mina föräldrar kommer ursprungligen från Serbien och just den här varianten av kroppkakor är traditionella där nere och heter /knedle.
Mjöla bakbordet igen och kavla ut degen som en rektangel så att den är ca 7mm tjock.
Ta en fyrkant, lägg plommonet i mitten.
Lägg lite ströbröds blandningen i botten på ett fat. 
Den serveras oftast som dessert.
Jag har fortfarande inte lärt mig att köpa frukt i lagom mängd, även om jag själv tycker att jag har blivit bättre på det.
Denna gången var det plommon det blev för mycket av och då passade det sig alldeles utmärkt att göra plommon kroppkakor.
Och vet ni vad ?
Jag längtade tills dem blev färdiga.
Det var så länge sedan jag åt en sådan och många fina barndomsminnen dök upp undertiden jag höll på med dem.
Jag fyllde mina med hela plommon.
Man kan använda halvor och göra mindre kroppkakor istället för stora som jag gjorde.
Recept kommer här:
Kroppkakor/knedle fyllda med plommon. Ca 12 stora.
12 Plommon
700g kokt potatis
3 tsk salt
Till topping:
150g ströbröd
150g socker
80g smör
Deg:
150-200 g vetemjöl
Kokt potatis
30g smör
2 ägggulor
Sätt potatisen i en kastrull, tillsätt rikligt med salt och låt koka med skal tills den är genom kokt.
Under tiden:
Ta fram en stekpanna, lägg smöret och låt det bli varmt och stekfärdigt.
Häll ströbröd och stek ströbrödet några minuter under omrörning.
Det ska vara grynigt och fått lite färg när det är klart.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Häll sedan i strösocker och blanda väl.
Kärna ur plommonen, försök att inte skära igenom helt.
Skär ett snitt, och kärna ur så att plommonet inte är itu delat helt.
Koka potatisen med skal i saltat vatten.
Låt potatisen svalna (ljummen)
Skala den och mosa den. (Jag avände min ptatispress)
Tillsätt 2 ägggulor
30g rumstempererat smör
150-200 g mjöl.
Arbeta upp en deg.
Tänk på att inte tillsätta för mycket mjöl, då kan kroppkakorna bli hårda.
Börja med 150g
Ta ut på rikligt mjölat bakbord och knåda färdigt degen. Jag tillsatte utterligare ca 50 gram mjöl som allt.
Degen ska vara mjuk och inte kladda.

Skär ut 12 fyrkanter.

Vik upp kanterna och försegla plommonet.
Rulla i handflatan och ställ på mjölat underlag.
Undertiden kokar du upp vatten i en större kastrull.
Lägg ner kroppkakorna och låt dem sjuda ca 5-6 minuter.
När dem flyter upp på ytan är dem i regel klara, är du osäker låter du dem koka en liten stund till bara.
Ta upp kakan, låt rinna av lite och rulla den sedan i ströbröd/socker blandningen.

Lägg dem rullade kakorna sedan i fatet.

Servera och njut.
Mums :)