Jag brukar alltid höfta ihop min pannkaks smet. 
 
Vet ungefär hur jag vill ha den i konsistensen och kan inte minnas när jag misslyckades sist just med pannkakor. 
 
Det blev både pannkakor och choklad  plättar denna gång
 
 
Mitt tips är när ni gör pannkakor eller plättar utgå alltid från mjölken. 
Det vill säga : 
Använder du 6 dl mjölk
Så använder du hälften av ägg (3) 
Och lika så mjöl (3dl) 
 
Jag brukar även ringla i lite olja i smeten. 
Tillsätta vaniljarom eller vaniljsocker.
 
Vill du ha lite cirtus smak, pressa i lite citron eller riv lite citronskal, lika så med apelsin.  
 
Skriver ett ca recept på mina choklad plättar då jag aldrig använder mått. 
 
6dl mjölk ( 3%
3 ägg 
3dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker/vaniljarom
1msk olja (raps använde jag) 
2 msk kakao
Lite saft av en apelsin ( kan uteslutas ) 
 
Vispa upp äggen med hälften av  mjölken.
Tillsätt resterande ingredienser och vispa en liten stund.
Tillsätt den resterande mjölken och vispa färdigt till en klumpfri smet. 
 
Tycker du att smeten känns för tjock, tillsätt då lite till mjölk. 
 
Hätta upp ett plättjärn/stekpanna med lite smör/olja.
Stek tills ytan på plättan har stelnat, och undersidan fått en fin färg. 
Vänd och stek färdigt. 
 
Servera med tillbehör du tycker om. 
 
Jag serverade med kolakräm och Nutella. 
 
Smaklig spis :)