Rabarbersnittar med vit choklad

Goda snittar med rabarber och vit choklad.
Tycker man om rabarber så är dessa snittar absolut en småkaka som man måste prova. 
En seg, söt och syrlig kombination. 
 
 
 
 
Jag har använt mig av färska rabarber som jag har skalat, dock så försvinner mycket av den röda fina färgen då. Vill man ha lite färggladare rabarbersnittar så behöver man inte skala så hårt alternativ inte skala alls. 
 
Så här gör jag.
Rabarbersnittar med vit choklad. 
 
Recept : 
200 g smör -  rumstempererat 
2 dl socker
2 msk ljussirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma - kan uteslutas 
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Rabarberfyllning :
Ca 250 g rabarber (6 -7 dl skivade rabarberbitar) 
1 1/2 dl socker.
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma 
 
Topping : 
100 g vit choklad
 
Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Hätta upp rabarberbitar och socker i en kastrull och rör runt. 
Sjud rabarberbitarna tills de mjuknar ca 3 minuter. 
Tillsätt kardemumma och vaniljsocker undertiden och blanda väl. 
Sila av vätskan. 
 
Kakdeg: 
Vispa ihop smör, socker, sirap och vaniljsocker så att det blir poröst.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en skål.
Vänd ner mjölblandningen i bunken och nyp snabbt ihop en deg. 
Dela degen i fyra bitar. 
Rulla ut två avlånga bitar och lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Gör likadant med de andra två bitarna. 
Tänk på att ha mellanrum på plåten då kakorna flyter ut under gräddning. 
Gör en urgropning i mitten av varje längd och födela rabarberkoket jämt i varje urgropning.
Grädda i mitten av ugnen ca 11 - 12 minuter eller tills längderna tar färg. 
Ta ut och låt svalna en liten stund. 
Skär längderna i sneda bitar.
Smält chokladen försiktigt i micron och ringla över snittarna. Låt sedan svalna helt.
 
Ni hittar mig även på 
Fb - Snilleskök 
Instagram @lillameee