Spröda och småsega dummlesnittar är en småkaka som är svåra att motstå. 
Enkla att göra och väldigt goda. 


Vill man bara göra en plåt går det bra att halvera receptet.

Dumlesnittar 
Recept 
200 g smör - rumstempererat
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Ca 12 -14 dumlekolor 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä två plåtar med bakplåtspapper.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. 
Lägg alla ingredienser i en bakmaskin och kör ihop en jämn deg. Eller så nyp ihop alla ingredienser förhand  till en jämn deg. 
Dela degen i fyra bitar. 
Rulla ut en bit i taget till en avlång rulle. 
Lägg två rullar på en plåt med mellanrum då de flyter ut.
Platta ut rullarna något. 
Tryck i dumlebitar över hela längden. 

Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. 
Kakorna kommer flyta ut mot slutet och är färdiga precis efter de flyter ut. 
Låt svalna något och skär sedan i sneda bitar.

Ni hittar mig på 
Fb - Snilleskök 
@lillameee