Spröda och småsega chokladkakor med extra choklad är aldrig fel.
Vill man ha sina chokladkakor lite sega är det viktigt att inte grädde mer än vad som behövs och att dem får svalna på galler istället för att ligga kvar plåten och svalna. Ta hellre ut dem 1 minut tidigare än att vänta 1 minut förlänge och tänk på att våra ugnar gräddar olika.
Så här gör jag.
Choklad cookies med chokladknappar.
Recept :
125 g smör - rumstempererat
1 1/2 dl brun farin socker
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk snabbkaffepulver (kan uteslutas)
1 nypa salt
4 msk kakaopulver
1 tsk bikarbonat
2 1/2 dl vetemjöl
150 g chokladknappar
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa rumstempererat smör, farinsocker och socker.
Tillsätt vaniljextrakt och ägg och vispa ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan ner i smeten.
Tillsätt ca 100 g chokladknappar och rör ihop till en jämn deg. Spara resten av knapparna till senare skede.
Dela degen i två delar
Forma ca 10 jämnstora bollar och lägg bollarna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 9 - 10 minuter.
Ta ut kakorna, lägg på några choklad
knappar på varje kaka och låt svalna ytterst lite på plåten.
Lägg över kakorna på galler och låt svalna helt.
Ni hittar mig även på:
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee