Hallongrottor eller syltkakor, ja kalla dem vad du vill men det är klassiska småkakor som måste finnas på kafferep och som är oemotståndligt goda.
Enkla att göra och går hem hos både stora som små. 



Jag brukar alltid låta degen vila en liten stund i kylskåpet innan jag börjar baka. 
Då blir degen lättare att hantera. 

Så här gör jag.
Hallongrottor 

Recept:
200 g smör - kylskåpskallt 
1 dl socker
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
4 dl mjöl

Till fyllning :
Hallonsylt  ( jag använde squeezy ) 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Blanda alla torra ingredienser i skål och skiva ner smöret i mindre bitar. 
Kör ihop snabbt i matberedare, finns ingen matberedare nyp och rör ihop en deg snabbt med händerna. 
Plasta in degen och ställ in i kylen en liten stund. 
Dela degen i två bitar. 
Rulla ca 11 bollar av varje degbit och lägg bollarna i bakformar. Det går även bra att lägga bollarna direkt på bakplåtspapper. 
Gör en fördjupning i mitten av bollen med hjälp av ett kryddmått eller finger.
Fyll fördjupningen med hallonsylt.
Grädda i  mitten av ugnen ca 10 minuter. 
Ta ut och låt kakorna svalna helt. 

Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök 
Instagram @lillameee