En god och krämig långpannekaka med cheesecakefyllning och choklad. 
Denna kaka är gjord i en mindre långpanna och serveras som marmorerade cheesecake rutor. Tyvärr så hann jag inte ta några fina bilder på kakan när den var färdigskuren. Men den är väldigt krämig, god och räcker till många. 


Så här gjorde jag : 
Marmorerade cheesecake rutor. 
Recept : 

Botten :
5 dl vetemjöl 
1/2 dl marsanpulver till vaniljsås 
1 dl florsocker
250 g smör 

Fyllning :
600 g färskost
4 ägg
1 msk vaniljsocker 
1/2 dl socker
200 g bakchoklad ( fazer) 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä långpannan 35×25 cm med bakplåtspapper.
Lägg alla torra ingredienser till botten i matberedaren. Tärna smöret och kör snabbt ihop till en jämn deg. Har du ingen matberedare nyp ihop degen snabt med fingrarna. 
Tryck ut degen jämt i formen. 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna något. 

Ta fram en skål till fyllningen. 
Lägg i färskost, vaniljsocker, socker och ägg.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll ut smeten på den avsvalnade botten och bred ut smeten jämt över hela botten.

Hacka och smält chokladen försiktigt i micron eller över ett vattenbad. 
Ringla den smälta chokladen över fyllningen. Gör sedan mönster med hjälp av en sticka/ tandpetare eller en knivsudd genom att dra stickan kors och tvärs i smeten.
Grädda kakan i nedredelen ytterligare 25 minuter eller tills smeten har stannat, den ska inte gunga längre. 

Ni hittar mig även på:
Fb - Snilleskök 
Instagram @lillameee