En smakrik tomatsås med stora köttbullar som serveras med spaghetti. 
En god pastarätt som oftast går hem hos både stora och små.



Så här gjorde jag : 

Recept :
Ca 4 - 6 pers

Köttbullar :

500 g blandfärs eller valfri färs
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk vegeta (allkrydda från balkan) 
1 nypa salt 
Svartpeppar efter tycke
1 ägg
1 dl grädde
1/2 dl stöbröd 
1 - 2 msk smör/olja  till stekning 

Till tomatsås :

2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor 
2 msk tomatpure 
1 pkt/burk  a 400 g passererad tomat eller 
finkrossad tomat.
1 grönsaksbuljong tärning
1 tsk basilika 
1 nypa salt
1 nypa socker
1 tsk vitvinsvinäger ( kan uteslutas)
Svartpeppar efter tycke 
2 - 3 dl vatten ( jag använde vattnet som spaghettin kokade i) 

Gör så här : 
Köttbullar 
Rör ihop grädde och ströbröd i en bunke och låt svälla ca 10 min. 
Finhacka löken. 
Ta fram bunken med stöbrödet och vänd ner färsen, löken, kryddorna, ägget och pressa i vitlöken.
Knåda ihop en jämn smet. 
Forma och rulla köttbullar i valfri storlek.
Stek köttbullarna tills du har en fin och jämn  färg på ytan. 
Lägg åt sidan. 

Tomatsås:
Hätta upp 2 msk olivolja i en större stekpanna, pressa i vitlöken och fräs runt. 
Tillsätt passererad tomat, tomatpure, vatten, kryddor och smula ner buljongen. Tillsätt vitvinsvinäger och rör runt. 
Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme några minuter. Rör om då och då. 
Toppa med färsk/torkad  basilika.
Servera med spaghetti eller valfri pasta. 

Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök 
Instagram @lillameee