En god pastarätt som oftast går hem hos både stora och små.
Så här gjorde jag :
Recept :
Ca 4 - 6 pers
Köttbullar :
500 g blandfärs eller valfri färs
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk vegeta (allkrydda från balkan)
1 nypa salt
Svartpeppar efter tycke
1 ägg
1 dl grädde
1/2 dl stöbröd
1 - 2 msk smör/olja till stekning
Till tomatsås :
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 pkt/burk a 400 g passererad tomat eller
finkrossad tomat.
1 grönsaksbuljong tärning
1 tsk basilika
1 nypa salt
1 nypa socker
1 tsk vitvinsvinäger ( kan uteslutas)
Svartpeppar efter tycke
2 - 3 dl vatten ( jag använde vattnet som spaghettin kokade i)
Gör så här :
Köttbullar
Rör ihop grädde och ströbröd i en bunke och låt svälla ca 10 min.
Finhacka löken.
Ta fram bunken med stöbrödet och vänd ner färsen, löken, kryddorna, ägget och pressa i vitlöken.
Knåda ihop en jämn smet.
Forma och rulla köttbullar i valfri storlek.
Stek köttbullarna tills du har en fin och jämn färg på ytan.
Lägg åt sidan.
Tomatsås:
Hätta upp 2 msk olivolja i en större stekpanna, pressa i vitlöken och fräs runt.
Tillsätt passererad tomat, tomatpure, vatten, kryddor och smula ner buljongen. Tillsätt vitvinsvinäger och rör runt.
Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme några minuter. Rör om då och då.
Toppa med färsk/torkad basilika.
Servera med spaghetti eller valfri pasta.
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee