Trevliga och lättbakade sockerspån som påminner lite om spettekaka i smaken. 
Perfekta att ta fram till kaffet eller servera till glass och desserter.



Storleken kan varieras tänk bara på att hålla koll på tiden i ugnen så att de inte bräns. 

Sockerspån 
Recept ca 12-15 st 
2 ägg 
1 1/2 dl socker 
6 msk mjöl 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst. 
Tillsätt mjöl och rör ihop till en jämn smet.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper. 
Smörj pappret med lite smör/rapsolja
Lägg smeten i spritspåse och spritsa ut ca 10 cm långa stängar. Lämna mellanrum då de flyter ut.
Grädda mitt i ugnen 5 - 6 minuter till de börjar ta fin färg runt kanterna. 
Ta ut från spisen. Lossa kakorna försiktigt från plåten och vrid dem över en kavelpinne, eller lägg dem över en kavel, annars går det bra med någon annan pinne/stång medan de ännu är varma och forma försiktigt. Skulle dem svalna och bli hårda medan du jobbar lägg då bara in plåten i varm ugn en kort stund så de blir varma igen.
Servera med en kopp kaffe, till glass eller desserter. 

Ni hittar mig även på :
Instagram @lillameee 
Fb - Snilleskök