Denna enkla varianten smäller du ihop på noll tid.
Nu kanske ni tycker att den ser avanserad ut då jag tycker om att spritsa och dekorera. Men det går minst lika bra att bara bre på ett tjockt lager toppingen efter egen förmåga och fantasi.
Så här gör jag min plazma tårta
Plazma torta
Recept :
250 g smör - rumstempererat
600 g plazma keks (2 paket a 300g)
4 dl florsocker
150 g malda hasselnötter
2 dl fanta ( läsk)
Till topping
2-3 påsar šlag krema vanila eller čokolada
Slag är en typ av pulver som blandas med mjölk/vatten och vispas. Den säljes i påsar och finns i välsorterade mataffärer så som Willys, city gross, Ica, finns även i utländska affärer. Krämen är väldigt vanlig och används mycket i bakverk på Balkan. (typ enchanted cream.)
Gör så här :
Bryt ner keksen i en matberedare och kör tills keksen är finsmuliga.
Mal hasselnötterna eller kör dem i matberedaren tills de är fin smuliga.
Vispa florsocker och smör då att det blir poröst.
Lägg i kex, malda hasselnötter och fanta och rör ihop till en jämn massa. Rör ihop antingen för hand eller i bakmaskin.
Klä en springform 20 - 24 cm med bakplåtspapper i botten.
Lägg i smeten i springformen. Vill du ha en högre tårta använd då den mindre formen.
Ställ i kylskåpet ca 1 timme.
Vispa šlag krema enlig anvisning på förpackningen och ställ i kylen en liten stund.
Bred/spritsa krämen över tårtan, dekorera med hackade hasselnötter om önskas
Ni hittar mig även på :
Fb Snilleskök
Instagram @lillameee
Vad intressant tårta, ska prövas i veckan!