Enkel att göra då alla ingredienser till kladdkakan rörs ihop i en och samma kastrull.
En kladdis som garanterat kommer gå hem.
Så här gör jag :
Banoffee kladdkaka
Recept :
Botten
150 g smör
100 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3 ägg
Topping
1 burk karamelliserad mjölk ( dulce de leche )
2 bananer
3 dl vispgrädde
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form (24 cm i diameter)
Hacka chokladen i mindre bitar.
Ta fram en kastrull, smält smöret på medel värme och lägg i chokladen. Rör runt tills chokladen är smält. Ta bort från värmen.
Tillsätt socker, vaniljsocker och rör runt.
Tillsätt ett ägg i taget och rör runt tills äggen är blandade. Tillsätt mjöl och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. (riktigt kladdig ca 15 -16 min) Låt sedan svalna helt.
Till topping:
Vispa grädden.
Bred ut den karamelliserade mjölken (dulce de leche) jämt över kladdkakan, skiva bananer och lägg på, toppa med grädde och riven/ hackad choklad.
Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram @lillameee
men vad gott! måste testa någon dag! ska spara receptet!