Pizzabullar är ett utmärkt alternativ till mellanmål, utflykter, buffébord eller som i detta fall till barnkalas. 
Lätta att göra och väldigt goda.

I receptet har jag använt mig av mjölk men det går även bra att använda vatten.
Fyllningen kan varieras.
Sen tycker jag att man inte ska snåla med ost.
Jag använder mycket ost både i fyllning och på toppen. 
Som ni kanske märker så har jag uppdaterat mitt gamla "pizzabullar" inlägg då det fanns problem med texten som jag inte kunde få rätt på och sen skadar de inte att förnya med lite fräschare bilder.

Så här gör jag :
Pizzabullar ca 30 st
Recept:
1 jäst - 50g
5 dl mjölk - fingervarm
0,8 - 1 dl rapsolja
2 tsk salt
2 msk socker
13 -14 dl vetemjöl special - går bra med vanlig vetemjöl också. 

Fyllning :
Tomatsås
Recept:
1 dl tomatpure 
1 dl ketchup
1 msk pizzakrydda eller oregano
(Blanda ihop allt väl.)

200 g strimlad skinka - kokt/rökt eller salami
300 -400 g riven ost
Oregano/pizzakrydda efter tycke.

Pensling :
1 ägg 
2 msk vatten
Vispa ihop. 

Gör så här :
Smula ner jästen i en bunke. 
Tillsätt hälften av mjölken, rör runt och lös upp jästen.
Tillsätt resten av mjölken, salt, socker, olja och ca 10 dl vetemjöl. Börja arbeta upp en deg och tillsätt mer mjöl efter hand.
Knåda tills du har en jämn och slät deg. 
Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 45 - 60 minuter. Täck med en bakduk.
Knåda den färdigjästa degen på ett mjölat underlag. 
Dela degen i två lika stora bitar.
Börja med att kavla ut den ena biten till en stor rektangel. 
Bred på Tomatsås, strö på rikligt med ost över hela biten. Strö skinkan över osten, strö sist över oregano eller pizzakrydda. 
Rulla i hop degen till en avlång rulle.
Gör samma sak med den andra degbiten.
Skär ca 1 1/2 - 2 cm tjocka skivor och lägg pizza snurrorna på en plåt med bakplåtspapper. 
Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla snurrorna lätt med uppvispat ägg, strö rikligt med ost på toppen.
Grädda i förvärmd ugn ca 12 minuter.
Eller tills du ser att de har en fin färg på ytan.
Låt svalna under bakduk en stund innan du tar dem från plåten.







Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på 
Fb - Snilleskök
Instagram - lillameee