Den karaktäristiska lakrits tonen försvinner en hel del under tillagning.

Använd även dillen som finns på fänkålen, klipp ner den i salladen.
Jag brukar toppa min sallad med rostade eller naturella solrosfrön.
Så här gör jag :
Fänkålssallad
Recept:
2 fänkålsstånd
1 citron
2 msk frusen/färsk dill - går bra vilket som
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
2 nypor flingsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 dl solroskärnor (kan uteslutas)
Gör så här :
Strimla fänkålen tunt på en mandolin, skölj av och sila bort vattnet.
Skölj citronen noga, riv av skalet med ett rivjärn och pressa ut saften i en skål.
Rosta solrosfrön i en torr stekpanna tills det börjar ta lite färg.
Blanda alla ingredienser uton solrofrön i en skål. Rör runt till allt är väl blandat.
Lägg upp i en skål och toppa med solrosfrön.
Ni hittar mig även på
FB -Snilleskök
Instagram @lillameee