Så här gör jag :
Brysselkex
Recept :
200 g smör - rumstempererat
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
Till garnering:
1 dl socker
Några droppar karamellfärg
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör i ordning garneringen genom att lägga i sockret i en plastpåse, droppa i några droppar karamellfärg och blanda runt i påsen tills sockret är färgat.
Sprid ut det färgade sockret på en skärbräda/bricka.
Ta fram en bunke och blanda snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg.
Forma degen till två rullar ca 3-4 cm i diameter/rulle.
Rulla degrullarna i det färgade sockret och ställ in i kylen en stund.
Skär degrullarna i ca 0,5 cm stora skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Kakorna ska fortfarande vara ljusa i färgen när de är klara och tänk på att sockret kan ändra färg om de gräddas förlänge.
Jag finns även på
FB - Snilleskök
Instagram @lillameee
Smart att färga sockret.
Undrar om det funkar att göra det med pärlsocker till kanelsnäckorna.