Scones går snabbt att göra och kan varieras i massor. 
Jag har gjort mina med honung och mandelspån och jag vågar påstå att de är supergoda.
Servera med goda frukost tillbehör och lyckan är total.

Så här gör jag :

Honungsscones
Recept till degen :
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
2 nypor salt 
1/2 dl honung 
150 g smör - kallt 
2 dl mjölk
1 ägg 

Till pensling/garnering
1 ägg 
En liten påse Mandelspån - 40 g

Gör så här : 
Sätt ugnen på 250 grader.

Häll i vetemjöl och bakpulver i bakmaskinsbunken och rör runt. Tärna ner kallt smör, och lägg i resten av ingredienserna.
Kör snabbt i hop en deg.
Har du ingen bakmaskin så nyp ihop smöret i mjölblandningen först innan du tillsätter resten av ingredienserna och arbetar snabbt ihop en deg för hand.
Dela degen i två delar, rulla  delarna i två längder och lägg över längderna på en plåt med bakplåtspapper. 
Platta ut längderna så att du har två avlånga degbitar.
Skär bitarna i trianglar, pensla med ett uppvispat ägg och strö mandelspån om önskas. 
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills dina scones har fått en fin färg på ytan. 
 
Servera och njut ! 
Smaklig spis :)