Servera med en krispig sallad och njut.
Enkelt och väldigt gott.

Så här gör jag :
Sätt ugnen på 225 grader.
Till pajen :
500 - 600 g valfri färs - nöt/bland/vegetarisk
1 påse - a 30/40g tacokrydda
1 dl vatten
2dl creme fraiche - naturell eller smaksatt
3 dl riven ost
Ca 5-6 st körsbärstomater
Pajskal :
150 g smör - kylskåpskallt
3 dl mjöl
1-2 tsk vatten
Gör så här :
Skiva smöret i mindre bitar
Hacka ihop smör och mjöl så att det blir en smågrynig massa, eller kör ihop det snabbt i matbererdare. Tillsätt vatten och arbeta ihop en deg.
Tryck/kavla ut degen i en pajform (24 - 28 cm i diameter.)
Nagga degen och ställ i kylen ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter och ta ut.
Fräs färsen så att den tar färg.
Tillsätt tacokryddpåsen, vatten och fräs ytterligare en stund tills färsen känns klar.
Blanda creme fraiche med 1 dl av den rivna ost i en skål.
Häll färsen i pajskalet.
Bred creme fraiche/ost röran försiktigt över färsen.
Lägg på resterande ost, dela tomaterna i halvor och lägg dem över osten.
Grädda i mitten av ugnen tills osten har fått en fin färg på ytan.
Ca 20 - 25 minuter.
Låt svalna så att pajen hinner sätta sig.
Servera med majs och en krispig sallad.
Smaklig spis :)