Krämig och god saffranskladdkaka som förgylls med lite vitchoklad.
Perfekt julkladdis om jag får tycka till. 
En kaka som du kan förbereda och servera dagen därpå. Lika god. 
Servera med vispgrädde och lyckan är gjord. 
Vill du förhöja smakerna ytterligare rör ner lite lingon i den vispade grädden vid servering eller riv ner lite mandelmassa. Supergott !

Så här gör jag : 
Saffranskladdkaka
Recept : 
100 g vit choklad - kan uteslutas
180 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
0,5 g saffran - 1 paket 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en 24 cm bakform.

Smält smöret och rör ner saffranspåsen. 
Blanda väl. 
Smält chokladen antingen försiktigt i micron eller över ett vattenbad. 
Rör ihop socker och ägg. 
Tillsätt mjöl och rör runt.Tillsätt smält smör och rör ihop. Tillsätt chokladen och blanda till en jämn smet. 
Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 -17 minuter. 
Låt kakan svalna och sätta sig. 
Pudra lite florsocker innan servering.
Smaklig spis :)