Bjöd på födelsedagsfika här hemma och på jobbet, bakade då choklad cupcakes med hasselnötsfrosting bland annat.
Uppskattade och goda enligt testpanelen.
Uppskattade och goda enligt testpanelen.
Recept:
Ca 10 -12 stora muffins.
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt
2 dl socker
1 1/2 dl rapsolja
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Frosting:
Ca 10 -12 stora muffins.
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt
2 dl socker
1 1/2 dl rapsolja
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Frosting:
2 dl hasselnötskräm
100 g färskost
1 msk vaniljsocker
1 - 2 msk kallt kaffe ( kan uteslutas)
4 dl florsocker
25 g smör - rumstempererat
Gör så här :
Muffins.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål.
Vispa ägg och socker så att det blir poröst.
Tillsätt vaniljsocker, yoghurt, olja och rör runt.
Tillsätt mjölblandningen, rör ihop till en jämn smet.
Ta fram en muffinsplåt och lägg i muffinsformar.
Fyll formarna med 2/3 av smet.
Grädda mitt i ugnen ca 17 - 20 minuter.
(Lite olika från ugn till ugn)
OBS ! Grädda inte mer än vad som precis är nödvändigt. Prova med en sticka om du är osäker, stickan ska vara torr. Muffins/mjuka kakor överlag blir gärna lite torra om de övergräddas.
Jag tog ut mina efter 17 min.
Hasselnöts frosting.
Gör så här.
Rör ner alla ingredienser i en skål och vispa ihop med elvisp till en slät kräm.
Känns smeten lös tillsätt lite till florsocker.
Ställ in en liten stund i kylen. ( inget nödvändigt moment)
Lägg frostingen i spritspåse med önskad tyll och dekorera muffinsen.
Smaklig spis :)