En mjuk kaka med smak av pepparkaka, toppad med en len smörkräm och rostad kokos. Super god !
Väldigt omtyckt adventsfika här hemma.
Så här gör jag :
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en mindre långpanna.
(Mått på min långpanna är ca 25×37cm)
Pepparkaksmums
ca 25 bitar
Recept:
150 g smält smör
3 dl socker
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
1 påse pepparkakskrydda a 15 - 18g
Glasyr
100 g smält smör
4 1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 msk mjölk.
Topping:
2 dl rostad kokos.
Gör så här :
Kaka:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker så att det blir poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Häll ner mjölblandningen omväxlande med mjölk och smör i ägg/socker bunken.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda på näst nedersta falsen ca15 min.
Känn med en sticka. Stickan ska vara torr.
Låt kakan svalna helt.
Glasyr :
Smält smöret och låt svala.
Häll i övriga ingredienser och vispa ihop till en slät kräm.
Bred krämen över kakan.
Rosta kokosen i torr stekpanna tills den börjar ta färg. Ta bort från värmen och låt svalna lite.
Sprinkla kokosen över krämen.
Skiva upp kakan och njut.
Smaklig spis :)