Rimbobullar är kalljästa bullar med fyllning som med andra ord också kan beskrivas som  förenklade wienerbröd. 
Småspröda och helt ljuvliga i smaken.
 
 
Rimbobullar kan du även frysa ner ogräddade efter jäsningen och ta fram och grädda precis när du känner för det. 
 
Jag har även gjort dem med torrjäst och tycker dem blir minst lika goda. 
 
En solklar favorit bulle om du frågar oss här hemma. 
 
 
Har ni aldrig gjort rimbobullar så måste ni prova. 
 
Så här gör jag: 
 
Recept :
ca 16 - 20 st 
 
25 g jäst eller 2 tsk torrjäst.
200 g rumstempererat  smör
2 dl kall mjölk
1 msk socker
6 dl vetemjöl special
 
Fyllning :
 
75 g rumstempererat smör
1 msk vaniljsocker
1 msk socker
 
Pensling 
1 ägg
 
Mandelspån - om önskas 
 
Glasyr
1 dl florsocker
1 msk vatten
 
 
 
Gör så här :
 
Smula och rör ut jästen med ca hälften av mjölken i en degbunke.
 
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör ihop till en smidig deg. 
Tillsätt ytterst lite vetemjöl i taget om det skulle behövas lite mer för att degen ska bli mjuk och smidig. 
 
Kavla ut degen till en stor fyrkant på ett lätt mjölat underlag. 
 
Skär degen vågrätt i fyra bitar och där efter lodrätt i fyra bitar. 
 
Blanda ihop fyllningen och klicka ca 1 tsk fyllning i mitten på varje ruta.
Vik in kanterna mot mitten och nyp ihop. 
Lägg bullen i en bakform på en plåt och låt jäsa 2 timmar under bakduk. 
 
 
 
Undertiden :
Sätt ugnen på 250 grader.
 
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på lite mandelspån om önskas. 
 
Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 
6 - 8  minuter. 
Låt svalna helt. 
 
Rör i hop florsocker med 1 msk vatten till en jämn glasyr. 
Ringla glasyren över bullarna och låt dem stå en liten stund innan servering så glasyren hinner stelna. 
 
Smaklig spis :) 
 
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram - lillameee