En lättgjord och väldigt god potatissallad med purjolök och kapris.
Ett gott alternativ på buffé bordet eller som tillbehör till en god köttbit/grillbit.

Så här gör jag :
Recept :
Ca 600 g kokt och skalad potatis.
1 mindre purjolök ( den vita delen )
Ca 3 - 4 msk kapris ( avrunnen)
3 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1-2 tsk salt (eller mängd efter tycke.)
Grovmalen svartpeppar (mängd efter tycke)
Gör så här:
Koka potatisen tills den är mjuk, sila av och låt svalna helt.
Finstrimla/hacka den vita delen av purjolöken.
Skiva potatisen.
Ta fram en skål, lägg i potatis, purjolök och resterande ingredienser.
Blanda allt väl.
Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
Ställ in potatissalladen i kylen och låt den gotta till sig en bra stund innan servering.
Strö även på några kapris på ytan vid servering om önskas.
Smaklig spis :)
