En matig och god köttfärssoppa i kylan sitter aldrig fel.

En klick creme fraiche på toppen och lite persilja förhöjer smaken ytterligare.

Sen klingar namnet på soppan extra bra i mina pojkars öron.

Väldigt god och uppskattad.

 
 

Så här gör jag min variant.

Cowboysoppa
4 -6 pers

Recept :

500 g valfri färs - nötfärs/blandfärs/vego
4 potatisar
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpure
1 dl passerade tomater
2 köttbuljong tärningar
2 tsk torkad oregano
4 msk majs
2 1/2 dl grädde
5 dl mjölk
1 tsk soya - kan uteslutas
Salt - efter tycke
Peppar - efter tycke.

Gör så här :
Finhacka löken.
Tärna/skiva paprikan.
Skala och tärna potatisen.3

Ta fram en medelstor kastrull.

Fräs löken i lite smör/rapsolja.

Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en liten stund tills löken mjuknar. 

Tillsätt färsen och bryn tills färsen har tagit färg.
Tillsätt potatisen och paprikan och låt fräsa med en liten stund.
Tillsätt tomatpuré, passerad tomat, salt, peppar, oregano, majs och smula ner köttbuljong tärningar.
Rör om och sänk värmen.
Låt puttra någon minut.

Tillsätt grädde, mjölk och eventuellt lite soya. ( använde soya endast för jag ville ha lite djupare färg på soppan) Låt allt puttra ca 15-20 minuter.

Smaka av och tillsätt mer kryddor/soya  om det behövs.
Toppa med lite persilja om önskas. 

 

Servera med en klick creme fraiche, vitlöksbaguette eller något gott lantbröd.



Smaklig spis :)