Marängsnittar - jitterbuggsnittar
En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostade mandlar/mandelspån.
En enkel variant av jitterbugg.
Dessa snittar är ljuvliga och går alltid hem på fikabordet.
Vill du göra en söt botten går det bra att tillsätta 3 msk ( ca 1/2 dl socker) i mördegen.
Jag valde att göra marängen sötare och skippa socker i mördegen.
Men allt handlar om smaksak.

Försvinnande enkelt och gott !
Så här gör jag:
Sätt ugnen på 175 grader.
Recept:
Ca 18 - 20 st
Till mördegsbotten:
100 g kallt tärnat smör.
2 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
Lägg det kalla smöret och mjölen i matberedare och arbeta upp en snabb deg, tillsätt äggulan och knåda ihop.
Har du ingen matberedare går det bra att arbeta upp en snabb deg förhand med.
Dela degen i två bitar och rulla ut två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till längderna så att dem är ca 1 cm tjocka och ställ in i kylen undertiden du förbereder marängen.
Till marängtäcke :
2 äggvitor
2 dl socker
Vispa upp äggvitor till ett fast skum
Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen är fast.
Du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att marängen rör sig.
Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut en tjock sträng över längderna.
Har du ingen spritspåse går det lika bra att bre ut en string över längderna.
Strö på mandelspån/ rostad, hackad mandel om önskas.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna lite innan du skär längden sneda snittar.

Servera med en kopp kaffe och lyckan är total.
De smälter i munnen !

Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på :
Fb - Snilleskök
Instagram - lillameee
Mums!