Havrekakor med russin
Dessa havrekakor med russin är så förbaskat goda ! Förlåt för uttrycket men dem är verkligen super goda.
Krispiga och småsega.
Har ni inte provat att baka havregrynskakor så ska ni definitivt prova.
![](https://cdn3.cdnme.se/4636028/8-3/image_5886515be087c30ef2bf4ed1.jpg)
Tycker dem nästan är godare när dem har fått stå lite och sega till sig ännu mer.
En perfekt småkaka till kaffet.
Mums !
Recept kommer här:
Recept :
Ca 30 - 35 st
250 g smör - rumstempererat
125 g havregryn
200 g vetemjöl
200 g socker
2 1/2 tsk bikarbonat
2 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader
Ta fram en bunke.
Blanda ihop mjöl och bikarbonat i en skål.
Lägg därefter i alla ingredienser i bunken och rör ihop till en smidig massa.
Använd elvisp,bakmaskin eller rör ihop för hand.
Rulla små bollar ( storlek - typ en pingis boll ) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tänk på att ha gott om mellanrum mellan bollarna då kakorna flyter ut under gräddningen.
![](https://cdn2.cdnme.se/4636028/8-3/image_588652702a6b2256eaa61508.jpg)
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Eller tills dem börjar ta färg på ytan.
Gör du mindre bollar, grädda ca 8-10 minuter.
Låt svalna helt innan du tar av dem från plåten.
Smaklig spis :)
Ni hittar mig även på:
instagram @lillameee
Fb - Snilleskök
![](https://cdn1.cdnme.se/4636028/8-3/image_5886515bddf2b37f626eb0df.jpg)