Chokladfudge med endast tre ingredienser.
Len och ljuvlig chokladfudge som du får till på nolltid.
Det bästa av allt är att man slipper koka, hålla reda på temperatur, termometer osv.
Min snabba fudge skiljer sig lite från de andra som görs med kondenserarad mjölk.
Skillnaden är att jag har använt mig av
Kondenserad chokladmjölk, vilken redan smakar choklad. "Chocolate condensed milk"
finns att hitta på bakhyllorna tillsammans med kondenserad mjölk och karamelliserad mjölk.
Super gott, snabbfixat och du får en fudge med extra choklad smak.
Len och ljuvlig chokladfudge som du får till på nolltid.
Det bästa av allt är att man slipper koka, hålla reda på temperatur, termometer osv.
Min snabba fudge skiljer sig lite från de andra som görs med kondenserarad mjölk.
Skillnaden är att jag har använt mig av
Kondenserad chokladmjölk, vilken redan smakar choklad. "Chocolate condensed milk"
finns att hitta på bakhyllorna tillsammans med kondenserad mjölk och karamelliserad mjölk.
Super gott, snabbfixat och du får en fudge med extra choklad smak.
\n
1 burk chocolate condensed milk - 397g.
400 g mörk choklad.
25 g smör
Gör så här :
Ta fram en form ca 20×20 och klä med bakplåtspapper.
Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron på medel effekt.
Jag har använt mig av mörk bakchoklad med 55 % kakaohalt.
Du kan lika väl blanda både ljus och mörk choklad och tillsätta favoritnötter om önskas.
Super enkel att göra och super god.
Så här gör jag
Recept :
Du kan lika väl blanda både ljus och mörk choklad och tillsätta favoritnötter om önskas.
Super enkel att göra och super god.
Så här gör jag
Recept :
1 burk chocolate condensed milk - 397g.
400 g mörk choklad.
25 g smör
Gör så här :
Ta fram en form ca 20×20 och klä med bakplåtspapper.
Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron på medel effekt.
Använder du micron är det viktigt att du rör om då och då.
Ta fram en tjockbottnad kastrull och lägg i den kondenderade chokladmjölken och smöret.
Värm på svag värme tills smöret är smält och väl blandat.
Ta av från värmen och rör ner den smälta chokladen.
Rör om och blanda väl.
Häll i formen och fördela jämt.
Täck med plast och ställ in i kylen tills fugen har stelnat så pass att det går bra att skära.
\nTa fram en tjockbottnad kastrull och lägg i den kondenderade chokladmjölken och smöret.
Värm på svag värme tills smöret är smält och väl blandat.
Ta av från värmen och rör ner den smälta chokladen.
Rör om och blanda väl.
Häll i formen och fördela jämt.
Täck med plast och ställ in i kylen tills fugen har stelnat så pass att det går bra att skära.
(2 - 4 timmar )
\n
Åh va gott! Och enkelt!