Ett riktigt lyxigt filmjölksbröd med hela mandlar och goda fröer. 
Du kan lätt byta ut mandlar mot nötter du tycker om, eller använda dig av andra frösorter. 



Jag gjorde en liten snabb fika till mig och väninnan innan det var dags att hämta barnen. 
Eftersom vi båda tränar en del nu och tänker lite extra på kosten så blev det inga sötsaker denna gången 😁 däremot ett gott bröd med lite godsaker  på. 


Även hon tyckte brödet var väldigt matigt och gott och jag fick tummen upp. 


Absolut värt att testa ! Mums ! 

Så här gjorde jag: 
Recept 2 limpor. 

2 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl hela mandlar 
1 dl pumpa kärnor
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 liter filmjölk
1 1/2 dl ljus sirap. 

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smörj och bröa två avlånga bröd/bak formar som rymmer ca 1 1/2 liter st. 

Ta fram en stor bunke och sikta ner 10 dl vetemjöl. 
Tillsätt grahamsmjöl, bikarbonat och rör runt. 
Tillsätt mandlar, frön, salt, sirap och filmjölken. 



Rör ihop till en jämn  deg. 
Degen är rätt lös när du har blandat ihop den och det är så den ska vara. 
Fördela degen jämt i formerna. 


Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. 
Känn med sticka. 
Stickan ska inte vara kladdig när bröden är klara. 
Skulle du tycka att bröden tar för mycket färg på ytan i slutet av grädd tiden, lägg då på folie över ytan och låt bröden grädda färdigt. 
Jag själv använde ingen folie. 

Ta ut brödet och låt det vila i formen ca 30 minuter innan du skälper ut det. 


Smaklig spis :)