Jag tycker om att baka med kombinationen av salt och sött, och som tur är så är ingen i familjen allergisk mot något.
Då passar denna brownien alldeles utmärkt.
Lite kladdig, lite söt, lite salt, och lite crunchy ! precis lagom av allt. Mums så gott !!
Du kan även göra dessa som brownie muffins med saltrostade frön eller varför inte göra en kladdkaka med saltrostade frön.
Recept på riktigt god kladdkaka finns här på bloggen.
Tillsätt bara fröblandningen över.
Super smarrigt !
Tycker ni om salt och söt kombo med lite crunch, då ska ni absolut prova dessa ! 👌
Kaffet och saften är förberedd, browniebitarna uppskurna och nerpackade.
Nu ska vi ut och njuta av det fina vädret och god fika, äntligen har vår fina sol hittat hit ! Wihooo... ☀️☀️☀️😊
Häll smeten i den klädda bakformen.
Rosta fröna i den torra stekpannan tills dem börjar ta lite färg.
Lägg i smöret och vaniljsocker och strö över lite flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Detta är verkligen en god Brownie kombo ! 👌
Mina kids var verkligen snabbt framme med fingrarna 😁 även om man försöker förklara :
Förvara dessa brownies i kylen, men det går också bra att frysa ner dem till senare tillfälle.
Så här gjorde jag:
Recept.
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
250 g smör
2 tsk vaniljsocker ( med äkta vanilj)
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
Saltrostade frön
Ca
0,8 dl sesamfrön
0,8 dl solroskärnor
0,8 dl pumpa kärnor
1 msk smör
1 nypa flingsalt
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper. Min form var 22x32 cm.
Smält smöret i en kastrull eller i micron och tillsätt kakao.
Blanda allt väl.
Ta fram en bunke och rör ihop ägg och socker. Tillsätt sedan vaniljsocker och salt.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Häll smörblandningen i ägg/socker bunken och vänd även ner mjöl skålen.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i den klädda bakformen.
Ta fram en stekpanna och häll ner fröna.
Rosta fröna i den torra stekpannan tills dem börjar ta lite färg.
Blanda ihop allt.
Strö blandningen över browniesmeten och jämna ut.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Vill du ha din brownie lite kladdigare, ta då ut den efter 20 minuter.
Min var inne 25 minuter.
Strö över lite flingsalt och låt brownien svalna innan du skär upp den.
Mina kids var verkligen snabbt framme med fingrarna 😁 även om man försöker förklara :
-mamma ska bara ta lite foto först !!
Fotot blev spontat och bra, så det får följa med bilderna här.
Förvara dessa brownies i kylen, men det går också bra att frysa ner dem till senare tillfälle.
Smaklig spis :)
Gott!!!! Tack för tips!
Kram från italien,
Emma