Nu mera finns det semla i alla dess varianter. 
Här bjuder jag på sockerkaks semla. 

Jag har fortfarande inte bakat den traditionella semlan vilken jag själv tycker är godast och oslagbar. 
Den kommer göras till själva semledagen. 

Så fram tills dess så gör jag lite annorlunda varianter
Och idag förgyllde jag min sockerkaka. 

Så gott med en kopp kaffe ! Mums ! 



Till just denna semmelsockerkakan gjorde jag dubbel sats av detta recept då jag använde en djup form. 

Recept : 
Sockerkaka :
2 ägg  
1 1/2 dl socker 
2 1/2 dl mjöl
2 msk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
1 tsk nystött kardemumma.
1/2 dl mjölk
50g smör ( jag använde flytande raps/smör ) 

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smörj och bröa en sockerkaksform. 

Vispa ägg socker och  i en bunke. 
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. 
Vänd ner mjölblandningen och rör runt. 
Tillsätt smör och mjölken och rör runt tills allt är väl blandat. 
Häll i sockerkaks formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. 
Känn med sticka mot slutet av gräddningstiden om du är osäker på att den är klar. 
Stickan ska vara torr när du tar ut den. 
Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. 

Dela sockerkakan tvärs över. 
Gröp ur lite av mitten. 
Fyll med riven mandelmassa blandning. 

( riv mandelmassa, mängd efter tycke och tillsätt 1 msk mjölk i taget tills du får önskad konsistens på fyllningen.)
Spritsa grädde över fyllningen. 
Lägg på den övre delen av sockerkakan.
Sikta florsocker över. 

Skiva upp och mys !