Nutella cruffins !
Cruffins, själva ordet är en blandning av croissant och muffins.
Smördeg som gräddas i muffinsplåt och ser mer ut som en muffins till utseendet.
Mina cruffins har jag fyllt med underbara smaker.
Dessa har jag fyllt bara med Nutella. Vem tycker inte om Nutella ? Mums.
Snicker cruffinsen har jag lagt in i ett separat inlägg.
Dessa snabba cruffinsar får man ihop på nolltid då man använder färdig smördeg.
Vill du bjuda på något annorlunda och riktigt smarrigt då ska du verkligen prova dem.
Pssst ! Låt dem svalna en stund innan du hugger i, då innehållet är vääääldigt varmt.
Kan tala om det av erfarenhet med en bränd tunga nu i efterhand. 😁
Det du behöver till 8 stora nutella cruffinsar.
2 paket Smördeg
Nutella
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en muffinsform och pensla den med rapsolja/smör.
Rulla ut smördegen.
Dela smördegen på längden i 4 jämnstora bitar
Ta fram en bit i taget.
Bred ett jämt lager Nutella på biten. Rulla nu ihop den från den ena långsidan till den andra.
Tvinna biten genom att rulla den ena änden mot dig och den andra änden ifrån dig.
Ta den vänstra ändan och trä in den lätt ovanifrån i hålet. Den högra änden lägger du under.
Ungefär så här 👇
Lägg dem sedan i muffins plåten.
Pensla bitarna med ett uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.
Låt svalna.
Pudra med lite florsocker över bitarna.
Hugg nu i ! Såååå gott !
Vill du göra det lite enklare för dig kan du även göra dem som snorror.
Istället för att skiva smördegen i 4 bitar
Använder du dig av hela biten smördeg.
Rulla ut smördegen.
Bred på ett lager nutella över hela biten.
Bred på ett lager dulche de leche och strö över jornötterna.
Rulla ihop precis som till rulltårta.
Från långända till lång ända.
Skiva den hoprullade längden i tjockare bitar.
Lägg dem i muffinsplåten och grädda
Ca 25 minuter, då dem är något mindre.
Eller tills du ser att dem har fått en fin färg på ytan.
Smaklig spis.