Jag hade även god buljong som kycklingen hade kokat i.
Det blev kokt kyckling i currysås.
Serverade med pasta och smörslungade grönsaker.

Har du inte färdig kokt kyckling som jag hade kan du koka upp den i rotfrukter du tycker om, ( jag hade morötter, en bit av rotselleri, palsternacka, purjolök, lök, 2 lagerblad, några pepparkorn ) och låt den sjuda ca 60 minuter om det är hel kyckling annars kokar du den ca 35-40 minuter om det är en halv.
Sila av kycklingen och grönsakerna och strimla köttet.
Nu har du även en god buljong på köpet.
Denna rätt kan du även göra om du har stekt kycklingfile över.
Smidigt, enkelt och gott.
Så här gjorde jag.
Recept
ca 600 gram kokt strimlat kycklingkött
(en 1/2 kyckling)
2 sharlottenlökar finhackade eller rivna.
( Jag rev)
3 msk curry krydda
3 msk smör
2 msk vetemjöl
2 tsk salt
3 dl kycklingbuljong
3 dl grädde ( jag använde milda mat 4 % just för att den är krämig)
Hätta upp en djupbottnad stekpanna med lite smör i.
Fräs löken så att den tar färg och blir mjuk.
Lägg löken i en liten skål när den känns färdig.
Hätta upp 3 Msk smör i stekpannan. Häll i curry kryddan och fräs den i smöret en liten stund.
Häll i mjölet och rör runt så det blandas väl och fräser med en liten stund.
Häll sedan ner lite kyckling buljong i taget under konstant omrörning, tills all buljong är i.
Häll i grädden och tillsätt löken och dem färdigkokta strimlade kycklingbitarna.
Salta och smaka av.
Tillsätt mer curry och salt om det behövs.
Låt allt små puttra en liten stund.
Servera med ris eller pasta, sallad eller kokta grönsaker.
Smaklig spis.