Jag har börjat jobba så smått efter ett längre uppehåll och vet ni vad ? 
Vilken härlig känsla ! Att känna sig delaktig och att känna att man bidrar till något positivt känns helt underbart. 

Jag har alltid varit lite av en arbetsnarkoman, jobbat 6 dagar i veckan från morgon till sena kvällar och älskat att gå till jobbet. 
Folk har alltid tyckt att jag är en stark, väldigt glad och positiv person. 
Sen så kom jag till fasen: 
"motgångar i livet" vilket jag tror dem flesta av oss hamnar i på ett eller annat sett. 
Då gäller det att försöka se den lilla ljusglimten i tunneln trots att det kan vara svårt. 
Ljuset i min tunnel lyser starkare än på länge, men jag har en bit kvar att nå ut i skenet där jag trivs bäst och där jag lyser starkast, men det viktigaste är att det känns som att jag är på väg dit igen, sakta men säkert.  😊

Till baka till jobb. 
På fredagar brukar personalen turas om att bjuda på något gott till fikat och det föll ganska snabbt på mig, då dem har fått reda på att jag är glad för att vara i köket. 
Oj.. Jaha ! 
Det fick bli en långpannekaka då det ska räcka till många. 
Jag gjorde en Silviakaka och hoppades att den skulle gå hem hos det glada fika gänget. 

Tänk på en sak ! 
Vill du få till en riktigt bra glasyr ?? låt den sjuda ett tag under konstant omrörning. 
Sockerkristallerna försvinner och krämen blir len ! 
Många upplever att socker kristallerna inte försvinner men det gör dem om du sjuder på svag värme och vispar samtidigt ett tag. 
Krämen ska ljusna och tjockna. Då blir det en sanslöst god silviakaka !! 


Jag brukar använda en standard långpanna (30x40 cm) 
Vill du göra kakan i en mindre form går det jätte bra att halvera receptet men tänk då även på att dra ner på tiden i ugnen. Känn med sticka, stickan ska vara torr när kakan är färdig. 

Så här gör jag: 
Silviakaka i långpanna. 
Recept :
6 ägg 
6 dl socker
6 dl vetemjöl 
6 tsk bakpulver
3 dl vatten. 

Glasyr: 
300g smör 
3 dl socker 
4 äggulor
3 msk vaniljsocker. 

Gör så här : 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj ugnsformen med smör eller klä den med bakplåtspapper.

Vispa socker och ägg så att det blir poröst. 
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. 
Rör runt och häll i vatten. 
Rör runt till en jämn smet. 
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 - 30 minuter. 


Känn gärna med en sticka när du tycker det ser färdigt ut. Stickan ska då vara torr. 
Låt kakan svalna. 


Glasyr :
Ta fram en kastrull och smält smöret på svag värme. 
Ta av från plattan, tillsätt socker/vaniljsocker och blanda.
Tillsätt äggulorna, rör om och lägg tillbaka på spisplattan. 


Låt krämen sjuda upp på svag värme under vispning, (Krämen får inte koka utan bara bubbla upp) och låt sjuda en stund. 
Krämen ska nu bli ljusare, tjockare och sockerkristallerna är borta. 

Ta av från värmen och låt svalna något. 
Rör runt lite under tiden.  


Nu har du en jätte god kräm. 
Häll krämen jämt över över kakan. 


Sprinkla kokos över hela ytan.


Skiva upp kakan i jämnstora rutor. 


Förvara  kakan svalt.
Det går även bra att frysa ner bitarna och ta fram vid senare tillfälle. 

Super goda ! Prova. 
Smaklig spis. 
Ni hittar mig även på 
Fb - Snilleskök
Instagram - @lillameee