Raggmunk är en Svensk rätt som oftast serveras med stekt sidfläsk eller knaperstekt bacon och  lingon. 
Raggmunk görs med riven potatis och en pankakssmet. 

Tillskillnad från traditionella raggmunkar som brukar stekas i stekpanna så har jag gjort raggmunk i långpanna/ugnsform 
Praktiskt och det sköter sig själv i ugnen. 


Mina små grabbar som älskar ugnspannkaka/fläskpannkaka tycker det är jätte gott med denna raggmunken med. 

Recept på vanliga raggmunkar har jag lagt in i separat inlägg i kategorin " husmanskost" 

Så här gör jag:
Raggmunk i långpanna/ugnsform
(Min form  33x22 cm) 

5 dl mjölk
2 dl mjöl
2 ägg
8 medelstora potatisar ( ca 750 g ) 
2 tsk salt. 
Smör till stekning. 
2 paket bacon (ca 320g) 

Stek baconen så att dem blir knaperstekta. 
Lägg dem på lite hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. 

Sätt ugnen på 225 grader. 
Ta fram en mindre långpanna eller en ugnsform och smörj in den med smör. 

Skala och riv potatisen grovt med rivjärn. 

Ta fram en bunke. 
Häll i ca hälften av mjölken, ägg,salt och mjölen. Blanda allt väl.
Tillsätt resten av mjölken och vispa upp en jämn smet. 
Häll i den rivna potatisen och blanda allt. 

Häll ner smeten i långpannan/ugnsform och tryck ner baconbitar i smeten. 

Du kan även göra den utan bacon bitarna i och servera dem bredvid istället. 


Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter eller tills du har fått en gyllenbrun yta. 



Servera med lingon/lingonsylt och en krispig råkost sallad. 


Smaklig spis :)