Idag blev det pasta, en krämig bacon och ädelost sås,  som jag toppade med lite rostad lök och bredvid serverade jag smörslungade haricotverts. 
Mums. ! 
Ädelost mängden kan du variera, halvera mängden om du tycker att osten är förstark i smaken. 
Eller uteslut den och använd riven ost som du tycker om. 
Det behöver inte vara så komplicerat  för att vara gott ! 
Denna rätt får du ihop på nolltid. 
Smidigt och gott  alternativ när tiden inte är på din sida. 



Så här gjorde jag. 
Recept ca 4 per. 

1 gul lök 
1 vitlöksklyfta/vitlökspulver
2-3 pkt bacon a 160 g ( jag använde 2) 
1 grönsaksbuljong tärning 
3 dl mjölk
3 dl grädde ( du kan utesluta mjölken och använda bara grädde.) 
2 msk smör 
1 stor msk mjöl
Salt 
Peppar 
50- 100 g ädelost ( jag använde Danablue 100 g vilket blir stark ostsmak) 

Skär eller klipp baconen i mindre bitar.
Finhacka löken och vitlöken.

Stek baconbitarna i en torr stekpanna tills dem får en lätt krispig yta.

Lägg baconbitarna på lite hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av. 

Använd fettet som finns kvar i pannan och bryn löken tills den blir mjuk och börjar ta lite färg. Tilsätt vitlöken och låt fräsa med en stund. 

Tillsätt 2 msk smör och 1 stor msk vetemjöl. Vispa runt tills allt är välblandat. 
Tillsätt mjölken, grädden, smula ner grönsaksbuljongen och tillsätt bacon. 
Sänk värmen, smula ner osten och blanda väl. 
Tillsätt lite salt och peppar och låt allt puttra en lite stund. 
Sen kommer vi till gyllene regeln :
- smaka av ! 
Tillsätt mer kryddor om det behövs. 

Undertiden. 
Koka pasta enligt anvisning.
Hätta upp en stekpanna med lite smör. 
Fräs och slunga runt haricots verts så att dem mjuknar lite. 
Krydda med lite lite salt och vitlökspulver. 

Servera och toppa med lite rostad lök. 


Smaklig spis :)